Sidor

lördag 24 augusti 2019

Nya julromaner 2019

Med fyra månader kvar till julafton har det blivit dags att spana in höstens nya julromaner. Denna "genre" verkar få allt större genomslag i Sverige. Det vanligaste må vara feelgood, men jag har även hittat en spänningsroman. Böckerna börjar komma till butikerna redan i september, perfekt för den som börjar ladda upp för jul redan då! Har du spanat in någon julig roman du skulle vilja läsa?

Kärlek i mån av snö av Lina Forss handlar om det före detta handbollsproffset Kate som flyttat hem till Djurgården. Hon arbetar på Svenska Akademiens kansli och försöker hitta någon som kan tomta för hennes dotter Britta på julafton. Britta tror nämligen mer på tomten än på sin frånvarande pappa. Det Kate helst vill ha är dock omtanke, delat ansvar och sex. Samtidigt möter vi den kärleks- och triangeldramesökande Kalle som startar tomtefirma för att ha råd med julklappar.

Boken utkommer på Louise Bäckelin förlag i september.



En sång för Hedda av Annika Estassy. Två veckor innan jul erbjuds Lina ett avgångsvederlag istället för befordran. Plötsligt står hennes pappa framför henne, pappan som hon trodde var död, och hennes mamma bryter handledgen. Lina ändrar sina planer och tar sig till familjens gästgiveri för att hjälpa till med julfirandet och för att försöka ta reda på vad som hänt mellan hennes föräldrar.

Boken ges ut på Norstedts i oktober.


Vinter vid Sommen av Camilla Dahlson är den andra boken i serien Sommen. Den ensamstående tvåbarnsmamman Lisen sliter för att få vardagens att gå
ihop. Allt förändras den dagen hon ärver ett spapensionat från en okänd kvinna. Det blir dock inte så smidigt, hur hör en till exempel en fiskbehandling eller honungsinpackning? Stjärnkocken Einar verkar alltid finnas till hands medan Majken som tidigare drivit pensionatet inte riktigt vill släppa taget.

Boken ges ut av Lind & co. i oktober


En oväntad jul av Nathalie Cox. Charlie har blivit lämnad av både sin pojkvän (som stack med sin PT) och sin mamma (som stack med sin senaste man) och hennes lägenhet har blivit förstörd i en gasexplosion. Hon bestämmer sig för att åka till hundpensionatet som henne kusin Jez driver. Hon är inte särskilt förtjust i hundar och plötsligt står hon som ansvarig för pensionatet när Jez beställer en spontan resa. Kan hundarna hjälpa henne att få balans?

Boken ges ut på Printz Publishing i oktober.


Julafton på den lilla ön i havet av Jenny Colgan är den tredje delen i serien Den lilla ön i havet. Vi möter Flora som råkat bli gravid med sina före detta chef och vet inte riktigt hur hon ska tala om det. Vad ska hennes vänner säga, och framför allt - vad ska hennes pojkvän tycka? Samtidigt möter vi Saif som flytt från Syrien och ska fira sin första jul i Sverige. Frånvaron av hans fru påverkar dock familjen, finns det glädje att finna mitt i sorgen?

Boken ges ut på Norstedts i oktober.



Jul på menyn av Debbie Johnson är den andra delen i serien Café Havsbris. När Zoes bästa vän Kate dör får hon plötsligt ansvar för hennes 16-åriga dotter Martha. De flyttar till byn Budbury i hopp om att havsbrisen ska lindra och läka och det verkar kunna ske på Café Havsbris. Tills Marthas mystiska pappa dyker upp och vänder upp och ned på allt.

Boken ges ut av Printz Publishing i oktober.



Två hjärtans karameller av Sofia Fritzson. Ellinor och hennes systrar upptäcker att deras döda pappa investerat i ett företag som inte överlever länge till. Ellinor åker motvilligt till Karlssons Konfektyr för att reda ut vad som händer. Micke bor i ett ensligt hus i skogen och har mycket att göra med fågelholkar och fudge inför alla julmarknader. När Ellinor och Micke möts vet de genast att de attraheras av varandra, men Ellinor har krav på hans företag och snart står mer än det på spel.

Boken kommer på Lavender Lit i oktober.


Dan före dan av Felicia Welander. Efter en längre utlandsvistelse är Sigrid på väg hem till sin familj, hon ser fram emot att fira jul i stugan i Hälsingland. Hennes familj reser dock till Rom och hennes bästis verkar ha andra planer. Plötsligt bli Sigrid bli ensam över jul. Hon försöker skapa något bra i stugan men det verkar förstöras av granntanten och hennes hund. En julig roman om att känna sig ensam ibland och att det kan vara okej.

Boken ges ut av Lavender Lit i oktober.


Nyårsfesten av Lucy Foley är en spännande pusseldeckare som utspelar sig kring det nya året. Nio personer som varit vänner sedan universitetstiden träffas i en lyxig jaktstuga för att avsluta året på ett riktigt bra sätt. Men så hittas en i sällskapet mördad. Kan det vara seriemördaren som ryktas befinna sig i Skottlands snöoväder?

Boken utkommer på Printz Publishing i oktober.



10 kommentarer:

  1. Åh, så många nya böcker! Vill läsa alla!

    SvaraRadera
  2. Så många som lät bra och som jag vill läsa under sep-dec!

    SvaraRadera
  3. Kul med så många juliga boknyheter <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det här med julböcker har verkligen vuxit i Sverige de senaste åren!

      Radera
  4. Så taggad på en del av de där böckerna! Lär dyka upp ett bokinlägg eller två på min blogg också i höst :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag också! Ska bli kul att se dina bokinlägg för att se om du hittat sådana jag missat. Jag har också något mer på gång. :)

      Radera
  5. Härligt med många nya julböcker, så mysigt med julläsning :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur! Så kul att det satsas på julromaner även i Sverige nu!

      Radera