Sidor

lördag 10 oktober 2015

Second hand-julkalender

När jag var liten hade vi en julkalender som farmor broderat. Den föreställer en tomte med gran och säck, och har små ringar där man kan sätta fast små paket. Jag och min syster fick paket varannan dag. Det var så mysigt att smyga ner på morgnarna och se vad som kunde gömma sig i dagens paket.

Jag funderar lite på julkalendrar. Förra året gjorde jag en egen chokladkalender till min kille. Några äggkartonger med presentpapper fastsatt ovanpå, och en godisbit i varje ägghållare. Vad finns det mer för idéer?

Arildsdottirs julblogg har en smart idé. Hon ska göra en pixikalender till sitt barn. Sedan i somras har hon letat pixiböcker på loppisar och kollat hos sin mamma, och har nu fått ihop tillräckligt för en hel julkalender. Så rolig idé! Bilden är från Arildsdottirs blogg. -->

Om jag haft barn hade jag gärna gjort något liknande. Men det går ju göra med andra böcker också! På loppis kan man få en pocket för 5-10 kronor. Slå in dem, numrera och lägg dem i en korg. Det skulle jag uppskatta! Visserligen blir det svårt att hinna läsa en bok per dag, men då har man böcker för ett tag framöver!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar