2 dl cashewnötter
2 dl sötmandel
6 del havregryn
4 dl vetegroddar
2 dl pumpafrön/solrosfrön
1 dl sesamfrön
2 dl kokosflingor
2 tsk kardemumma
en nypa salt
0,5 dl honung
1 dl vatten
1 dl rapsolja
2 dl torkad frukt, t ex aprikos, papaya eller ananas
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Hacka nötter och mandel. Blanda tillsammans med alla torra ingredienser utom frukten i en stor bunke.
3. Värm honungen i vattnet om den inte är flytande. Tillsätt tillsammans med olja i bunken och blanda. Använd gärna händerna! Häll upp på bakplåtspapper i långpanna och rosta i mitten av ugnen (eller något högre upp) i 15-20 minuter, eller tills müslin fått fin färg. Rör om ett par gånger under tiden och titta ofta - det går snabbt mot slutet. Låt svalna och blanda sedan i torkad frukt, hackad i små bitar. Förvara torrt i burk med lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar