Sidor

onsdag 6 januari 2021

Att förbereda julen 2021

Den här tiden på året känns det alltid lite vemodigt. Jag känner ofta att jag inte är klar med julen medan andra har kastat ut den för längesen. Vår gran står kvar, knappt ett barr fattas, och det finns några pepparkakor och saffransskorpor kvar. Samtidigt fick jag blogglust igen. Den som knappt funnits under hösten. Eller om det var tiden som saknades. Hur som helst har jag funderat på saker en kan göra nu för att liksom... förbereda... julen 2021.

* Glöggfynd
Vid den här tiden förra året fyndade jag god glögg till rejält nedsatt pris. Den hade bäst före-datum någon gång 2022 - perfekt! Det går säkert hitta massa annat gottigt på rean också. Matsmart.se brukar få in en del juligt också.

* Julkalender
Vill du ge någon en aktivitets- eller paketkalender? Börja samla idéer redan nu! Ska du köpa saker kan du sprida ut kostnaderna och om det handlar om aktiviteter kanske du kan snappa upp sådant som är roligt under året och som ni kan göra i december.

* Almanacka för 2022
Det här känns otroligt långt bort, men det kanske vore roligt att klura ut en bild att ta per månad att ha för nästa år? Ett riktigt bra julklappstips dessutom!

* En egen julberättelse 
En julsaga, minneskalender eller något annat? Ett sätt att smygjulmysa hela året. Om du satsar på en kalender kan du skriva två kapitel per månad plus två till någon extra gång, så har du en kalender färdig innan december börjar. Ett år tänkte jag skriva två blogginlägg per månad till en adventskalender på bloggen, får se om det händer i år.

2 kommentarer:

  1. Håller med dig helt om att julen inte känns färdig vid den tiden. Hos oss finns faktiskt adventsstjärnor och ljusstakar kvar i fönstren trots att det är långt in i februari. De får nog stå kvar några veckor till för de lyser så mysigt under mörka kvällar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är ju fortfarande mörkt ute länge så då behövs den mysiga belysningen.

      Radera