Sidor

torsdag 24 februari 2022

Smygjuligt boktips: Bruno åker pulka

Idag är det 10 månader kvar till julafton och det tänkte jag uppmärksamma med ett smygjuligt boktips. Det passar lika bra nu under vintern som inför kommande vinter och jul. Låt mig presentera Bruno och vad som hände en gång när han skulle åka hem från förskolan.

"Ute är det kallt. Brrrr! Sockor, vantar och mössa på."

Alla som någon gång gått ut med ett barn på vintern vet att det kan ta tid. Det är så mycket kläder som måste på och när allt äntligen sitter på plats behöver barnet förmodligen gå på toaletten... Det går dock smidigare när Bruno ska hem och han har lyxen att få åka pulka! På vägen får han se flera spår, det är spår från hund, tant och bil. Men han ser ingen av de som lämnat spåren. De verkar vara borta! Som läsare/tittare har vi dock ett större perspektiv och kan leta reda på att det visst finns en hund, tant och bil på uppslaget. Den här spännande jakten på vem som lämnat spår passar perfekt för de små detektiverna.


Just det, jag utlovade lite smygjuligt också. Förutom att snö känns rätt juligt för mig så finns det även tända ljus och adventsstjärnor i fönstren på huset där Bruno bor (jag glömde tyvärr fota det, men ni får väl skaffa hem boken och se själva). Precis lagom juligt för min smak såhär års, men förstås som vatten på julälskarkvarnen om jag läser den här boken framåt oktober.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar