Sidor

tisdag 20 september 2022

Julen 2021

Jag tittade igenom bilder från julen 2021 och blev påmind om mycket fint. Den 22:a hämtade jag min syster vid tåget och dan före dopparedan åkte vi till våra föräldrar för att hjälpa till med de sista förberedelserna.

På julaftons morgon väckte dottern mig tidigt men det gjorde inte så mycket eftersom vi kunde sätta oss i vardagsrummet och titta på granen. Det är något särskilt magiskt med julaftons morgon, det har jag alltid tyckt. Det ligger fortfarande ett lugn över allt men även en förväntan - dagen vi sett fram emot så länge är äntligen här!

Det var snö, minusgrader, blå himmel och strålande sol. Sådant där julväder det sjungs om i sånger men som sällan visar sig under jul, men förra året blev det verklighet! När min moster med familj anlänt tog vi en härlig promenad för att bereda plats för julens goda. Och för att det var så skönt, såklart.

Här är en stor del av allt det goda vi blev bjudna på! Mina favoriter står fast: rödbetssallad och grönkålspaj! Dagen bjöd även på bus och lek, tomtebesök, paket och tomtegröt.

På juldagen åkte vi till svärmor och bjöds på ett nytt julbord. Kusinerna var först blyga inför tomten men snart hjälpte storkusinen till att dela ut klapparna.

Vi hann med ett julfirande hos svärfar också. Dottern fick nog största paketet - en skottkärra - och hjälpte gärna till med julklapparna när inte tomten var i vägen...
 
 
Vad minns du från julen 2021?

3 kommentarer:

  1. Vilka nysiga bilder du bjuder på! Julstämning på topp verkligen. Ni verkar ha haft det väldigt trevligt.

    SvaraRadera
  2. Vilken mysig jul <3 För min del var julen 2021 den första med mitt lilla barnbarn, verkligen en jul att minnas.

    SvaraRadera