Sidor

tisdag 27 november 2018

Kommande juligheter

Den här säsongen är visst inte en säsong då jag satsar på bloggen. Jag är desto mer aktiv på instagram (@sofiesjulblogg) och eftersom jag tycker det är roligare får det fortsätta så. Veckans julälskare kommer dock publiceras här fram till och med sista söndagen i december.

Efter att ha längtat sedan i augusti känns det nästan konstigt att december är så nära - på lördag! Då får vi titta på första avsnittet av Storm på lugna gatan, lyssna på första avsnittet av Tonje i Glimmerdalen och öppna första luckan i den adventskalender vi kanske köpt hem. På söndag tänder vi första ljuset i adventsljusstaken och sedan kan vi väl säga att den härliga julkarusellen är på gång på riktigt?


Jag har satt upp de första adventsljusstakarna och bytt gardiner i matsalen, men på grund av en halsböld och antibiotikakur verkar det bli mycket tid i soffan de kommande dagarna. Hoppas på bättre energi i slutet av veckan.

Framöver finns de här julplanerna:

1/12 Titta och lyssna på julkalendrarna.
2/12 Tända första ljuset i adventsljusstaken och gå på adventsgudstjänsten i kyrkan. Barnkören jag är ledare i ska sjunga och jag tror det blir mycket bra!
6/12 Julmys med knytkalas med ett gäng vänner.
7/12 Julsmörgås och julkonsert med min mans jobb.
8/12 Övning med barnkören inför julkonserterna.
8/12 Eventuellt lucia och auktion.

Utöver det blir det förmodligen en hel del pepparkakor och glögg, julmusik,
kanske något mer julbak, tomtegröt och mer julpyntning.

Vad har ni för juligt på gång framöver?

2 kommentarer:

  1. Fredag har jag min stora pyntardag inför första advent då jag frossar i julpynt, julmusik och julmust :)

    SvaraRadera