Sidor

söndag 20 december 2020

Veckans julälskare - Jul hos Tina

Det har blivit dags att presentera årets sista julälskare och det är Tina. Hon är en av årets nya julinstagrammare och ni hittar henne på Jul hos Tina. Där kan vi se julpynt och stämningsfulla bilder.

Beskriv din julpersonlighet med 3 ord.
🎄Barnslig: Jag hittar gärna på saker att göra för barn, ibland kanske jag tycker att det är roligare än vad barnen gör. Som en jul när jag gjorde en skattjakt med QR-koder till min systerdotter, de andra vuxna satt och stirrade på den galna kvinnan med barn i släptåg som sprang runt i lägenheten och löste klurigheter.
🎄Mysig: Jag älskar att bara mysa och titta på julfilmer, halvslumra med alla runt mig, skulle kunna vara en katt när jag tänker efter.
🎄Smitare: Här får jag ta fram skämskudden, jag smiter gärna ifrån matlagningen och sätter mig i soffan och slumrar. Andra kanske skulle säga att jag lägger mig i soffan under en filt och somnar. Det är nog efter att ha levt i 18 år med en katt som påstod att det var det enda rätta, gud vad jag saknar honom, min partner in crime, jag kunde bara peka på honom där han låg och sov på min mage och alla som ifrågasatte varför jag inte hjälpte till i kökskaoset förstod direkt.

Varför är du en julälskare?
Min man sa en gång att det enda jag vill är att vara mysig och så är det nog, jag älskar mys, den mjuka varma känslan av trygghet. Och julen är ju det mysigaste som finns.

Topp 3: det bästa med julen?
🎄Ljusen som lyser upp mörkret både hemma och ute. Jag älskar att ta promenader runt juletid och titta på alla upplysta fönster och trädgårdar.
🎄Julfärgerna, att det är fritt fram att frossa i mina favoritfärger. Jag smyger i och för sig in rött även under resten av året, men under julen betraktas jag inte som konstig.
🎄Men det allra bästa med julen är att umgås, ibland är vi många, ibland är det bara min man, vår dotter och jag, och ibland är det bara jag med en julfilm. Jag firar ju jul mycket mer än resten av familjen om man säger så.

Har du någon annorlunda jultradition?
Vi har väldigt få traditioner jämfört med andra familjer och det är något jag saknat men ändå inte lyckats skapa. Men genom åren har julen ändå lyckats bli magisk för mig, kanske för att jag inte haft en press på mig själv att den måste vara på ett visst sätt. Men jag får väl tillägga att jag har försökt införa en del traditioner som till exempel gökotta, med väldigt sval respons från min familj.

Varför instagrammar du om julen?
Jag är alldeles ny på det, började faktiskt i somras när jag lyssnade på julmusik och kände en sådan längtan efter att vara del i julgemenskapen som finns där. Jag har läst julbloggar under många år och tycker att det är supermysigt, men instagram är lite lättare för mig att hantera.

Hur märks det på dig resten av året att du är julälskare?
Jag går ofta och nynnar på julsånger, både hemma och på jobbet.

Vilket är ditt bästa tips inför julen?
Jag har varken råd eller tid att göra allt juligt jag skulle vilja och så tror jag att det är för de flesta. Men julkänslan skapas i ditt huvud och den mesta tiden tillbringar du där, så mitt råd är att tillåta dig att njuta av jul när du vill. Det häftiga med det är att det skapas en energi till att göra mer även i verkligheten och att en massa idéer och lösningar kan dyka upp när du minst anar det, på instagram till exempel.

Vilka är dina 3 bästa tips till den som vill börja instagramma om julen?
🎄Börja och prova dig fram, låt din julpersonlighet får växa fram.
🎄Börja att följa andra julinstagramare, det blir extra mysigt när man har ett rent julkonto med bara jul i flödet.
🎄Bara börja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar