Sidor

lördag 24 september 2016

Veckans julbok: December

Med tre månader kvar till julafton tänker jag starta en ny grej på bloggen, nämligen veckans julbok. Jag har en hel del recensioner från min bokblogg, och fler kommer det bli när julen närmar sig. Det blir en blandning av nya och lite äldre julböcker. Hoppas du hittar något som kan passa dig eller någon du känner!

Först ut är en av mina favoritböcker när det gäller julstämning och mat. December. Från adventspyssel till nyårspartaj heter den, och är skriven av Johanna Westman och Jens Linder, fotad av Ulrika Pousette och för montagen står Pia Koskela.

Det första som fick mig att gilla denna bok är layouten, som de verkat jobba mycket med. Typsnitt, uppdelning, utformning. Bara det ger mig massor av bra decemberkänslor! Sedan följer mängder av recept, pyssel och några berättelser från Westman och Linder. De börjar med adventsmorgon, tar sig via glöggkalas, julbak, uppesittarkväll och vidare mot det nya året. Genom hela december, helt enkelt. Recepten är inte så komplicerade, utan känns inspirerande. Förutom mycket traditionellt som pepparkakor, knäck och lussebullar, finns nytänkande idéer som en julkrubba i pepparkaksdeg och vegetariska alternativ till det oftast köttdignande julbordet.

Den här boken har gett mig julkänslor i flera år nu!
(En utförligare recension hittar du här.)

Första meningen: Åh, ljuvliga jul!
Antal sidor: 200
Förlag: Bonnier Fakta
Utgivningsår: 2012

1 kommentar:

  1. Vad härligt med lite boktips, det ser jag fram emot. Har även hittat till din bokblogg nu :)

    SvaraRadera