Sidor

lördag 1 oktober 2016

Veckans julbok: Jul i stora skogen

Sedan 2012 har Rabén & Sjögren varje år gett ut en adventskalender bok, alltså en bok med 24 (ibland 25) kapitel, prefekt för att läsa ett per dag i december. Först ut var Jul i stora skogen, som Ulf Stark skrev och Eva Eriksson illustrerade.

I den stora skogen bor en kaninfamilj. De har hittat en lapp med krumelurer på. En uggla berättar för dem att det är bokstäver, och att det står "Tomten till s". Det måste betyda att Tomten kommer till skogen! Men vem är tomten? Och vad ska man bjuda honom på när han kommer? Om han nu kommer...

Mysigare juläventyr får du leta efter! I 25 kapitel, ett för varje dag fram till jul, får vi följa med ett gäng med olika figurer som alla har sina egna äventyr och funderingar, men som möts kring samma historia. I Ulf Starks berättelse blandas humor med allvar och tänkvärda frågor till en härlig julberättelse, som inte är särskilt "traditionell". Eva Erikssons illustrationer täcker en stor del av boken och är helt fantastiska. De ger det där magiska i-väntan-på-julen-skimret som barn (och vuxna!) söker och ser kring jul. Som du kanske förstår gillar jag den här boken. Mycket! Perfekt som adventskalender för barn (och vuxna, återigen).

Första meningen: Vrese slinker in i stugan genom kattluckan.
Antal sidor: 96
Förlag: rabén&sjögren
Utgivningsår: 2012

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar