Sidor

tisdag 6 december 2016

Ätbar julklapp: glutenfritt knäckebröd

Det här knäckebrödet går hem hos de flesta, och det är smidigt att göra. Liksom jag skrev om müslin går det såklart bra att välja de fröer en själv gillar.


Det här receptet brukar jag utgå från:
2 dl majsmjöl
1 dl sesamfrö
0,5 dl solrosfrö
0,5 dl pumpafrö
0,5 dl linfrö
0,5 dl olja
2,5 dl kokande vatten
flingsalt

ugn: 150 grader

1. Blanda de torra ingredienserna.
2. Häll i olja och rör runt.
3. Häll i vattnet, rör runt till en ganska lös smet.
4. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Skär rutor i önskade mått.
5. Strö över flingsalt.
6. Grädda i ugnen i 70 minuter.

För några år sedan tryckte jag grisknäckebröd med en vanlig pepparkaksform.
En rolig idé till julbordet! Men akta så att du inte bränner trynena...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar