Sidor

onsdag 21 december 2016

Tänk om Jesus hade fötts idag i Sverige

Vid den tiden utfärdade EU-parlamentet en förordning om att alla som bor i Europa skulle hälsoregistrera sig. Det var den första hälsoregistreringen, och den hölls när Jean-Claude Juncker var EU-kommissionens ordförande.

Alla européer reste då för att hälsoregistrera sig, var och en till sin stad. Och Josef, som genom sin härkomst var rom, begav sig från Arad i Rumänien upp till Göteborg, för han hade inga pengar att betala för en hälsoregistrering i sitt hemland. Han reste tillsammans med Maria, sin trolovade, som väntade sitt barn.

Medan de befann sig i Göteborg var tiden inne för henne att föda, och hon födde sin son, den förstfödde. Hon svepte in honom i en fleecefilt och försökte hålla honom varm i den gamla skåpbilen som de reste med, eftersom det inte fanns plats för dem i något härbärge.

I samma trakt hade några lastbilschaufförer parkerat för natten. Då stod Herrens ängel framför dem och Herrens härlighet lyste omkring dem, och de greps av stor förfäran. Men ängeln sade till dem: "Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. I dag har en frälsare fötts åt er, han är Messias, Herren. Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat i en fleecefilt och sover i en skåpbil."

Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud:
"Ära i höjden åt Gud och på jorden fred åt dem han har utvalt."

Luk: 2:1-14
Varsam textbearbetning: Malin Ekelund, Göteborgs Räddningsmission

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar