Sidor

söndag 8 november 2020

Veckans julälskare - Fias jul


Fia fyller sitt julkonto Fiasjul med stämningsfulla julbilder från sin vardag, gärna julgranar prydda med ljus och olika dekorationer och så delar hon produktnyheter. Idag får vi lära känna hennes julpersonlighet lite bättre.

Beskriv din julpersonlighet med 3 ord.
Oj, svårt! Rolig, mysig och pysslig?

Varför är du en julälskare?
Jag vet faktiskt inte hur det började. Har alltid gillat julen men det var nog först för kanske 8-9 år sedan som jag verkligen gick ”all in” för julen. Älskar allt som har med julen att göra. Stämningen, dekorationerna, musiken, smakerna, dofterna, pysslandet. Ja allt. Det har liksom blivit en del av den jag är.

Topp 3: det bästa med julen?
- Stämningen, allt är lite mysigare på något sätt. Jag upplever det som att man tar sig mer tid till att göra saker som att fika, baka, pyssla och umgås. Att man visar mer omtanke och att allt är lite ”mjukare”. Tiden fram till jul är den bästa.
- All belysning (både inne och ute).
- Dofterna och smakerna.

Har du någon annorlunda jultradition?
Jag och en kompis har en årlig ”Eggnog-kväll” då vi bl.a. dricker Eggnog och byter julklappar med varandra. En av de bästa kvällarna i jultid.

Varför instagrammar du om julen?
Jag började blogga lite smått om julen 2014 för att få utlopp för allt det juliga inom mig. Året efter startade jag upp kontot Fias Jul. Bloggen har inte vart aktiv sen 2018 då jag jobbar mycket runt jul, men Instagram är ju så smidigt och det går enkelt att dela med sig av allt det juliga man känner, tänker, tycker och gillar. Älskar att det dyker upp fler och fler julkonton också! Tycker att stämningen är så fin bland oss julälskare här. Alla är så snälla och öppna och det är underbart att scrolla i flödet bland alla fantastiska julbilder.

Hur märks det på dig resten av året att du är julälskare?
Pratar nog en del om julen året om, men det är först fram åt augusti som de juliga tankarna börjar snurra konstant. Finns nog en och annan julig pryl framme året om, men annars är jag nog rätt diskret i mitt julälskande resten av året. 😉

Vilket är ditt bästa tips inför julen?
Att inte stressa. Man behöver inte göra allt (även om man nu vill). Att inte jämföra sig med andra. Alla har inte samma förutsättningar, man får göra sin egen jul på sitt sätt. Att ta tillvara på och njuta av stunderna.

Vilka är dina 3 bästa tips till den som vill börja instagramma om julen?
- Älskar du julen så bara kör, finns inga rätt och fel.
- Var personlig och var dig själv, visa din jul.
- Uppdatera inte bara för att du måste, utan lägg upp det du vill, när du vill. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar