Sidor

söndag 29 november 2020

Veckans julälskare - Jul i fjällen

Veckans julälskare tar oss med till Åre genom instagramkontot jul_i_fjällen. Emma bjuder på bilder året runt men fokus ligger på pyssel, vackra naturbilder och dekorationer kring höst och jul.

Beskriv din julpersonlighet med 3 ord.
Semi-amerikansk, gillar sammet och nötknäppare, gillar inte klarrött till jul utan mörkare röd, mer åt vinrött. Blev mer än tre ord, men det var så svårt.
 
Varför är du en julälskare?
Har alltid älskat julen sedan jag var liten! Min mamma gjorde den magisk och jag försöker göra detsamma för mina barn.
 
Topp 3: det bästa med julen?
Granen/pyntet, klapparna (både att ge och få) och myset (julgodiset, ljusen, spela spel/pussla julpussel tillsammans).
 
Har du någon annorlunda jultradition? Vet inte om den är annorlunda. Men min mamma kom alltid in till mig på julaftons morgon med ett tänt änglaspel och det gör jag till mina barn nu. Vi tänder inte det förrän julaftons morgon. Plingandet av änglaspelet betyder att det är jul på riktigt!
 
Varför instagrammar du om julen? 
Jag tycker det är kul att dela alla jultankar osv med andra som förstår. ;) Jag julbloggade förut (och tänker varje år att jag ska) men hittar inte tiden riktigt. Instagram är snabbare och lättare och det är ändå foton som jag tycker är roligast att dela/se.
 
Hur märks det på dig resten av året att du är julälskare?
Jag har alltid ögonen öppna för julfynd och ser juliga möjligheter överallt. 
 
Vilket är ditt bästa tips inför julen?
Stressa inte! Gör bara det du tycker är kul/gott och strunta i resten. Jag brukar säga som Ernst: ”släck lamporna och tänd en massa levande ljus så är det ingen som ser smutsen i hörnet.”

Vilka är dina 3 bästa tips till den som vill börja instagramma om julen? 
Använd egna bilder till största delen (jag personligen följer inte konton som bara har en massa tagna bilder), skriv när/hur ofta du känner för, ha kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar