Sidor

fredag 22 september 2017

Musikhjälpen 2017: Barn är inte till salu

Årets upplaga av Musikhjälpen tar plats i Umeå den 11-17 december. I veckan blev det officiellt vad årets tema är: Barn är inte till salu. Återigen har Musikhjälpen plockat upp ett superviktigt ämne som de flesta behöver mer kunskap om.
Foto: Farzana Hossen / Save The Children
Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln världen över. En del barn som lever i fattigdom tvingas bidra till familjens försörjning och att sälja sin kropp kan ibland vara det enda alternativet.

Bidrag från Musikhjälpen kan gå till projekt som arbetar preventivt med att utbilda barn och unga i sina rättigheter, så kallade barnambassadörer, som sedan kan sprida kunskapen vidare till andra barn. De insamlade pengarna kan gå till rehabilitering av barn som lyckats ta sig ur sexhandeln; till exempel till praktiska saker som ett kit med kläder och hygienartiklar efter att ett barn blivit räddat, eller till en medicinsk undersökning och psykologhjälp. Organisationer jobbar också med att lära ut varningssignaler till föräldrar i riskzonen.                     Läs mer här.


Dessutom har SR och UR tagit fram ett stort material för att jobba med temat i klasser. Bra! Läs mer om allt här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar