Sidor

söndag 22 november 2020

Veckans julälskare - Erika

 

Denna vecka tar vi oss till Gotland där vi hittar julälskaren Erika på instagramkontot kaffi_o_kaka. Hon visar oss glimtar från ön och bjuder på frestande bilder från senaste bakningen.

Beskriv din julpersonlighet med 3 ord.
Glad, bakningsgalen och förväntansfull.
 
Varför är du en julälskare?
Tror det ligger i mina gener haha, större delen av släkten älskar allt som har med julen att göra. Min lillebror har till exempel en tomtesamling, tror han är uppe i över 100 nu. Julen har alltid varit speciell och jag börjar planera för nästa redan i januari.

"Skickar med en bild på en tomte
som jag fick i julklapp av min
äldsta dotter, älskar den."Topp 3: det bästa med julen?
Förberedelserna, gemenskapen med bakning och pyssel, paketinköpen.

Har du någon annorlunda jultradition?
Tror inte den är så annorlunda, men ordnar varje jul paketkalendrar åt barnen. Sen så håller vi på att skapa lite nya traditioner då vi nyligen flyttat till Gotland. Något min pappa och hans fru ordnade förra året var att ha en släde med en stor tomte i på sin tomt. Det var väldigt uppskattat av barnen och på julafton fick yngsta dottern gå ut till tomten och hämta julklappssäcken. Hon pratar om det än.

Varför instagrammar du om julen?
För att julen ger så mycket glädje och jag älskar känslan av att kunna sprida och dela glädjen med andra julälskare. Det är ju lite provocerande hos många att börja prata om julen tidigt, det får inte drickas julmust eller lyssnas på julmusik förrän efter ett visst datum och så vidare. Ingen ska behöva skämmas för att göra något som gör en lycklig. Själv börjar jag lyssna på julmusik så fort det blir höst haha.

Hur märks det på dig resten av året att du är julälskare?
Jag planerar inför nästa jul, köper julsaker på loppisar. Vi flyttade in i vårt hus i mars och det viktigaste i vardagsrummet var att ha en plats till julgranen. Jag kollar mycket på julinspo på instagram året om. Sen så är jag väldigt glad för tipsen jag läste om, att starta ett julsparkonto och att köpa nåt presentkort varje månad att ha till julklappar.

Vilket är ditt bästa tips inför julen?
Att ta det lugnt, ingen stress. Julen ska handla om glädje. Gör bara sånt som du orkar med. Vill du pynta mycket så gör det, men det går lika bra med lite. 

Vilka är dina 3 bästa tips till den som vill börja instagramma om julen?
Att ha kul, ett julkonto ska ge dig glädje så posta vad du känner för. Kolla runt på andras konton för att få tips och idéer. Det går aldrig att posta för mycket om julen så kör på bara. 🎅🤶

3 kommentarer:

 1. Tack så jättemycket för att jag fick vara med på din blogg, en stor ära :) Förlåt att jag glömde skriva att jag bytt namn. Heter "kaffi o kaka" nu på Insta. Bytte för att jag och en vän har planer för framtiden med b&b och café :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jätteroligt att du ville vara med! Det löste sig ju rätt snabbt, tur att andra hade koll! :) Spännande med framtidsplanerna! :D

   Radera
  2. Ja verkligen haha :) Tack så jättemycket:D

   Radera