Två granar, totalt 32 bitar
Ingredienser
50 g smör
5 dl mjölk
200-300 g fryst hackad spenat
50 g jäst
1 msk salt
1 msk socker
ca 18 dl speltmjöl
1. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och spenaten och värm till spenaten har tinat och blandningen har blivit fingervarm.
2. Smula jästen i en degbunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, salt, socker och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen). Arbeta ihop till en smidig deg, täck över den och låt den jäsa i 30 minuter.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen på mitten och rulla ut två längder. Dela dem i 16 bitar var. Rulla bitarna till runda bullar.
4. Lägg en bulle mitt på ena kortsidan på en plåt. Fortsätt med två tätt intill på ”nästa rad” och tre, fyra och fem på de följande. Lägg till sist en bulle i nederkant som fot. Gör en likadan gran till på en annan plåt. Täck över dem och låt dem jäsa i 30 minuter.
5. Värm under tiden ugnen till 225 grader.
6. Grädda varje bröd mitt i ugnen i ungefär 15 minuter. Låt dem svalna under bakduk.
Spännande med spenatbröd! Jag älskar spenat så det här skulle jag verkligen vilja prova :)
SvaraRaderaDå tror jag du kommer gilla det här! :)
Radera