Sidor

lördag 4 november 2017

Veckans julbok: Tro på tomten

Veckans julbok är en av de julkalenderböcker Rabén & Sjögren har gett ut de senaste åren. 2013 hette boken Tro på tomten, med text av augustprisnominerade Lotta Olsson och illustrationer av franske Benjamin Chaud.

Något verkar hota julstämningen: lussebullarna exploderar, adventsstjärnorna slocknar och snön håller sig borta. Tilda och hennes mamma och pappa saknar julen. Bakom speglarna sitter någon som vill sabba allting, men även Skrufs som vill försöka ställa allt till rätt, så att det blir jul. Men det är bråttom!

Med 24 kapitel är det här en spännande högläsningsbok med ett avsnitt varje decemberdag fram till julafton. Om en nu orkar vänta så länge med att få redan på om det blir någon jul eller inte!

För en julälskare känner jag verkligen med Tilda och hennes familj när inget juligt verkar gå som det ska. Vad är det som händer? Försöker någon förstöra julen? Hur ska de få stopp på det? Det måste ju bli jul!

Boken beskrivs som en julrysare för barn, och är redan från börja spännande och lite skrämmande med ett livfullt och lekfullt språk. Jag hade gärna lärt känna karaktärerna lite bättre, men tycker överlag den är bra. Kanske inte den bästa förlaget get ut i julkalenderserien, men absolut något för den som söker spänning i juletid. 
 
Första meningen: Det är den första december, första advent.
Antal sidor: 101
Förlag: Rabén & Sjögren, 2013

1 kommentar:

  1. Gillar verkligen idén med "kalenderböcker", ingenting som jag hittade när mina barn var små. Hade varit jättemysigt :)

    SvaraRadera