Sidor

lördag 18 november 2017

Veckans julbok: Dash och Lilys utmaningsbok


I Sverige är det inte så vanligt med juliga, skönlitterära böcker för ungdomar eller vuxna. Det finns dock några, och fler verkar vara på väg. Spännande! En av de redan översätta och utgivna är Dash och Lilys utmaningsbok av Racheln Cohn och David Levithan.

Det är snart jul. Lily har längtat jättelänge och Dash vill helst att det ska vara överstökat. Några dagar innan jul är Dash på favoritbokhandeln Strand, och hittar en rödanteckningsbok i en hylla. I boken finns ett uppdrag, och han bestämmer sig för att fullfölja det. Sedan tar Lily vid. Ska de våga mötas i verkligheten efter denna bokkonversation?

När jag läste boken hamnade den snabbt på min topplista. Att det handlar om julen spelar säkert in. Vi får flera julhärliga, kärleksfulla beskrivningar, men även inblick i de ensammas syn på julen. Språket är intelligent och  storyn likaså. Den är inte för glamourös, men ändå ligger det något härligt mellan raderna. En fin pärla bland skönlitteraturen med julinslag.

Första meningen: Tänk dig följande: Du går omkring i din favoritbokhandel och tittar i hyllorna.
Antal sidor: 305
Originaltitel: Dash and Lily´s book of dares
Förlag: X- Publishing (Gilla böcker 2014)
Översättare: Helena Hansson

2 kommentarer:

  1. Älskade den boken! Det finns en fortsättning också, vet dock inte om den har utkommit på svenska. The twelve days of Dash and Lily heter den på engelska i alla fall. Började läsa den i höstas men lade den åt sidan av okänd anledning, borde återuppta läsningen nu när vi närmar oss :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag väntar på att den ska komma ut på svenska, men det kanske inte händer? Får läsa den på engelska i så fall. :)

      Radera