Receptet har jag hämtat härifrån.
Ingredienser
1,5 dl havrekli
5 dl havredryck
100 g smör
2 msk honung
0,5 tsk salt
25 g jäst
12 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Koka havrekli i hälften av drycken till en lös gröt. Dela smöret i bitar och rör ner det i gröten tills det smält. Rör ner honung och salt.
2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt resten av drycken och rör tills jästen lösts upp. Blanda ner i gröten och arbeta in mjölet, lite i taget. Knåda ihop och låt jäsa 1 timme under bakduk.
3. Kavla ut till en platta, ca 1 cm tjock, på mjölad bänk. Stansa ut runda kakor, cirka 5 cm i diameter.
4. Nagga med en gaffel och lägg på bakplåtspapper. Jäs under bakduk 30 min. Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, 5–7 min. Låt kallna på galler under bakduk.
Så spännande! Ibland önskar jag att jag åt kolhydrater igen! :)
SvaraRadera