Sidor

lördag 28 oktober 2017

Veckans julbok: Sonja och julen

Veckans julbok är skriven av två mycket bra ungdomsboksförfattare, nämligen Kajsa Gordan och Sofia Nordin. Illustrationerna står Caroline Röstlund för.

Liksom många andra förbereder sig familjen Larsson för jul. Men på sitt eget sätt. De hugger sin egen gran (bland de som ska gallras ut i skogen) och  köper chokladkalender några dagar för sent (då den är billigare). På fritids håller Sonja på med en julklapp till sin pappa. På julafton ska alla pappor komma hem till familjen. Förutom Lissabons, för han är i Portugal. Men tänk om Sonjas pappa inte dyker upp? Han har lätt för att glömma sådant här ibland...

Det finns många idealbilder på hur julen bör se ut, men om en inte har pengar att spendera såsom många gör, får en hitta på sina egna lösningar. Det gör familjen Larsson, och det blir inte någon tyck synd om oss-stämning, utan snarare uppmuntrande och hoppfullt.

Sonja och julen är en fin och mysig bok full med julstämning och med fokus på det enkla, men varma och öppna. Bra högläsning i väntan på julen, oavsett hur den ser ut.

Första meningen: Det var snart jul.
Antal sidor: 65 
Förlag: Rabén & Sjögren, 2017

En längre recension dyker snart upp på sofiesbokblogg.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar