Sidor

lördag 7 oktober 2017

Veckans julbok: spaning bland barnböcker

Veckans julbok blir idag inte ett, utan flera, boktips!

Under hela året bloggar jag om böcker både på min egen blogg och på barnboksprat.se. Därför kommer det bli en del böcker även på den här bloggen. Julböcker, såklart! Här är en liten spaning bland årets barnböcker.

Kurrans och Pigans vinteräventyr av Lisa Monori handlar om den första snön, hur allt verkar förändras och vad som kan gömmas i, och på, snön.

Kan doktor Proktor rädda julen? av Jo Nesbøs. En en girig affärsman har köpt rättigheterna till julen. Alla tvingas köpa julklappar för minst 10 000 kronor, annars får de inte fira jul. Men det har väl inte alla råd med? Doktor Proktor, Lise och Bulle tar sig an äventyret.

Flugos jul av Ted Arnold. "Snart är det julafton. Men Flugo kan inte sova. För han har ingen present till Buzz. Han måste flyga iväg och hitta en. Då flyger han rakt på … jultomten! Kan han hjälpa Flugo att hitta på en julklapp till Buzz …?"

Monstervinter av Mats Wänblad och Pelle Forshed. Boris verkar vara bekymrad över något när vännerna är i pulkabacken. När Ebba kommer på vad det är, bestämmer hon sig för att göra världens bästa överraskning.

Räven och tomten - "En smula juldramatik suveränt återskapad i bild av Eva Eriksson, som bjuder på magisk julstämning med enastående bilder! En ny klassiker är född!" 

Sonja och julen av Kajsa Gordan, Sofia Nordin och illustratören Caroline Röstlund. "Mycket fint om Sonja, sju år, och hennes vardag som ett av fem barn till en ensamstående mamma."

2 kommentarer:

  1. Åh kul! Ingen aning om att Jo Nesbö skrev barnböcker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det visste inte jag heller, innan jag hittade den här!

      Radera