Sidor

tisdag 18 september 2018

Musikhjälpen 2018: Alla har rätt att funka olika

Den 10 till 16 december ställs Musikhjälpens glasbur upp i Lund. Vilka programledarna blir återstår att se, men idag blev temat för årets upplag officiellt: Alla har rätt att funka olika.

Projektet handlar om att hjälpa människor som diskrimineras på grund av en funktionsnedsättning. Sveriges radio skriver att de cirka 1 miljard människor som har en funktionsnedsättning är en mycket diskriminerad grupp. Många stängs ute och fastnar i fattigdom, vilket i sin tur leder till sämre levnadsförhållanden.

Musikhjälpen vill sprida kunskap för att bland annat vårdpersonal och lagstiftare ska kunna hjälpa människor med funktionsnedsättning i samhället. Musikhjälpen vill även göra riktade insatser för barn, så att de tidigt kan få hjälp mot en bättre framtid. Här kan du läsa mer. För den som jobbar med ungdomar i högstadiet eller gymnasiet finns även ett utbildningsmaterial. Bra grej!

Jag tycker Musikhjälpen är en riktigt bra grej som passar bra mitt i köphetsen kring jul. Det får oss att tänka till kring vad som egentligen är viktigt - ännu en tröja, leksaksbil, ny telefon eller vad det kan vara, eller att ge en slant till något som kan förändra en människas liv. Dessutom finns det något fint i att de sänder dygnet runt. Oavsett när en är vaken finns de där och sänder bra radio. Jag tänker särskilt på de som känner sig ensamma, jobbar natt eller behöver hopp i en värld som ibland känns rätt hopplös.

Jag ser fram emot Musikhjälpen! Brukar du följa?


1 kommentar:

  1. Det är så mysigt med Musikhjälpen. Ser framemot det verkligen. Vilket bra tema det har i år med!

    SvaraRadera