Sidor

söndag 16 september 2018

Veckans julälskare: Sofies julblogg

Idag drar jag igång projektet "Veckans julälskare" och jag börjar med att berätta lite mer om mitt eget julälskande.. De kommande söndagarna kommer ni får reda på mer om andra julälskare.

Beskriv din julpersonlighet med 3 ord.
Ljus, röd, mysig.

Varför är du en julälskare?
Jag har alltid tyckt att det är så mysigt med jul, den kommer som en ljus högtid mitt under den mörka delen av året. Jag tycker om förväntan och spänningen i december, och sedan jag började blogga och instagramma om julen har den där jullängtan börjat eskalera allt tidigare.

Topp 3: det bästa med julen? 
Tid med familjen, ljus i mörkret och en mysig stämning.

Har du någon annorlunda jultradition? 
Efter första julavslutningen i gymnasiet hämtade pappa upp mig, vi skulle julhandla mat ihop! Eftersom han jobbar hemifrån (1,5 mil från närmsta mataffär) och mamma 500 meter från mataffären, är det oftast mamma som handlar, så det här var en rätt ovanlig grej. Sedan dess har julhandlingen blivit vår grej, och i år blir det (förmodligen) tionde gången vi gör det! Det är en mysig tradition, lite extra tid med pappa och julförberedelser!

Varför bloggar/instagrammar du om julen?
Jag gillar att blogga och har drivit en bokblogg sedan 2010. För några år sedan skapade jag en julblogg och sedan julinstragram, för det är roligt att fota och skriva och jag behöver dela med mig av min jullängtan när ingen runtomkring vill lyssna (i augusti). ;) Dessutom är det en så fin gemenskap bland julbloggare och julinstagramare.

Hur märks det på dig resten av året att du är julälskare?
Jag upplyser gärna vänner om hur långt det är kvar till julafton, men är ändå ganska diskret. Min man får dock stå ut med att jag spanar julgrejer och pratar om julen året runt, fast inte så mycket som många andra julälskare säkert gör. 

Vilket är ditt bästa tips inför julen?
Du behöver inte damma köksskåpen eller putsa fönstren precis vid jul (det är ändå så mörkt att ingen ser något utanför fönstret). Försök lägga bort det där "alla andra gör si och så", passa istället på att göra det du vill! Oavsett om det handlar om att storstäda huset och baka fem sorters kakor eller mysa med en filt och varm choklad i soffan. 

Vilka är dina 3 bästa tips till den som vill börja blogga/instagramma om julen?
Gör din grej med det du vill, publicera juligheter från din vardag (inte bara pressnyheter och bilder från pinterest), tänk inte att du "borde" saker för att andra gör det.

5 kommentarer:

  1. Vilken mysig jultradition med din pappa!

    SvaraRadera
  2. Trevligt att läsa lite mer om dig, jag håller med dig om att det är trevligt att läsa juligheter från bloggarens vardag :)

    SvaraRadera
  3. Trevligt att få veta lite mer om dig! Vilken mysig liten tradition ni har, du och din pappa. Det är fint med sådana traditioner som uppstår lite spontant, och som inte var menat att bli någon tradition, men som man sedan inte kan tänka sig utan. Riktigt bra tips om julen och om att blogga om julen, håller med båda två.

    SvaraRadera