Sidor

söndag 30 september 2018

Veckans julälskare: Jul i Laloland

Veckans julälskare är Jessica, som driver bloggen Jul i Laloland och instagrammar under samma namn. Hon blandar julpyssel och bakning och jag gillar att se vilka retrofynd hon gör.

Beskriv din julpersonlighet med 3 ord.
Retro, ivrig, lysande (på fler än ett sätt)

Varför är du en julälskare?
Jag vet inte. Jag har bara alltid varit det. Men kanske för att jag är ”myspysslig” som person och det får fritt utlopp till jul?

Topp 3: det bästa med julen?
Upptrappningen mot den med pyntet, musiken, känslan. Juldagen, då jag bara vill äta choklad, rester, se på tv, somna i soffan och kolla på mina julklappar. Att få ge bra julklappar som överraskar och gör mottagaren glad.

Har du någon annorlunda jultradition?
Hm…njä, eller kanske det att jag alltid lägger mig under granen och tittar upp i den för att få någon slags ”Piff & Puff-känsla”.

Varför bloggar/instagrammar du om julen?
För att jag älskar julen och upptrappningen till den. Är en julnörd helt enkelt.

Hur märks det på dig resten av året att du är julälskare?
Jag tror inte det märks mer än att jag har ett ”julöga” som upptäcker jultecken/saker. Och sedan kanske att jag börjar tänka på julen mycket tidigare än alla andra.

Vilket är ditt bästa tips inför julen?
Bara göra det du vill, för bara då kommer du kunna njuta av julen och inte känna stress. Tillämpa det vare sig det gäller att inte åka iväg till släkt på julafton, eller att skippa julskinkan, eller att fixa julmatscatering. Åk iväg till en herrgård och fira jul eller åk utomlands om det lockar mer.

Vilka är dina 3 bästa tips till den som vill börja blogga/instagramma om julen?
Se till att det handlar om DIN jul och har din stil. Enbart fina inspirationsbilder från Pinterest etc. kan vara mysigt, men det kan också bli lite trist och opersonligt i längden. Följ andra – både bloggar och instagramkonton och bli inspirerad. Låt folk på så sätt veta om att det finns en ny blogg/nytt julkonto som de kan följa. Presentera dig gärna på andra bloggar. Det är stor skillnad på att ha en julinstagram och att ha en julblogg. Att blogga tar mycket mer tid än Instagram. Testa båda om du är osäker och kör på det du gillar bäst.

Vem skulle du vilja att jag ställer de här frågorna till?
Johanna Arildsdottir
Annas julblogg
Madeleine på Min vita jul
Sandra

2 kommentarer:

  1. Vilken rolig idé att presentera andra julälskare!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du tycker det! Det finns så många härliga julälskare på nätet, så de förtjänar mer uppmärksamhet! :)

      Radera