Sidor

fredag 1 november 2019

Jullistan om våra älskade julbloggar

Jag hittade en lista hos Våran Lilla Julvrå som bloggerskan skapade eftersom hon är nyfiken på julbloggare och våra bloggar. Så idag ska ni få läsa mer om mitt julbloggande.

1. Varför började du julblogga?
En anledning var att jag gillar att blogga (har drivit en bokblogg i snart 10 år!). En annan anledning har jag gemensam med många andra julbloggare - mina nära och kära ville inte höra på när jag pratade om jul i augusti. Därför lockades av andra julbloggare att kliva in i denna magiska värld!

2. Vad heter din julblogg och varför gav du den det namnet?
Sofies julblogg - dålig fantasi och liknande bokbloggsnamnet Sofies bokblogg. Har tänkt byta till Sofies jul men eftersom det redan är många som blandar ihop mig med Sofias jul på instagram får namnbytet avvakta. 

3. Hur tänker du runt utseendet på din julblogg?

Vintrig bakgrund och färggladare och juligare header. Hade tänkt göra om headern (och designen?) till i år, men det får bli ett annat år.

4. Var brukar du sitta/ligga/stå och julblogga?

Jag sitter alltid vid datorn vid mitt skrivbord hemma.

5. Vad får dig att känna för/vilja skriva ett julbloggsinlägg?

Längtan efter jul (skrev och förinställde massor i juli och augusti...), julmys jag vill dela med mig av, boknyheter (eftersom jag älskar att läsa) och att jag gillar att blogga över huvud taget.

6. Har du ett speciellt tema/fokus/tanke med din julblogg?
Julmysigt! Det ska vara enkelt och gärna hållas borta från krav och köphets.

7. Tänker du på din julblogg under HELA året?
Nja, inte under slutet av januari till någon gång i maj-juni kanske. Men det dyker alltid upp en period av jullängt som kan få mig att kika in. Kanske ett jultecken, någon ny bok eller konsert. Sedan jag började blogga och instagramma om julen tänker jag definitivt mer på det och julen!

8. Vad tycker du är det mest positiva respektive negativa med att julblogga?
Det mest positiva - att få nörda kring jullängtan och lära känna andra julälskare - det är en så kärleksfull och odömande stämning som är svår att hitta i andra sociala medier-sammanhang! Att få tips och idéer från andra.
Det mest negativa - när jag känner mig stressad för att "alla andra" verkar hinna med så mycket. Eller när köphetsen känns för stor.
9. Om du skulle ha kunnat intervjua vem som helst (levande/historisk/känd/okänd) för ett julbloggsinlägg, vem skulle det vara och varför? Tomten räknas INTE😂!
Klurig fråga! Jag intervjuar ju ganska många till Veckans julälskare. Kanske någon som planerar något stort julevenemang och därför måste planera stora delar av året.

2 kommentarer:

  1. Åh vad kul att du svarade på frågorna:) Jag är så imponerad av att du förberedde en del inlägg i juli/augusti! Själv har jag svårt att komma på ämnen för inlägg vid den tiden på året...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade massa inspiration och tid då och mindre nu, lika bra att passa på att blogga då! :)

      Radera