Sidor

söndag 6 november 2016

Novemberutmaning 1-6

Bittes jul håller i en novemberutmaning. Varje dag dyker en ny fråga upp som vi får svara på. Jag har inte tid att blogga varje dag, därför tänkte jag göra ett samlingsinlägg med veckans frågor.

Del 1. Varför julbloggar du?
Jag brukar börja längta efter jul långt innan de i min närhet gör det. Om jag börjar snacka jul i augusti eller september tröttnar de snart på mig. Därför skaffade jag en blogg, för att kunna julnörda en längre period, och få stilla min längtan efter att snacka jul inför sådana som faktiskt uppskattar mitt julsnack i september.

Del 2. Julen är härlig för stora och små. Vilken ålder tycker du julen är härligast i?
Det måste vara när en är barn. Längtan, förväntan, spänning och alla juliga förberedelser som bak, julkalender och tissel och tassel när det gäller julklappar. Nu gillar jag advent bättre än julafton. Julafton går så snabbt, jag gillar förväntan, jag vill njuta hela december!

Del 3. Du får bara spela en enda låt under hela julafton, vilken väljer du?
Oj, vad jobbigt att lyssna på samma låt en hel dag! Jag skulle bli tokig... Jag kanske väljer När juldagsmorgon glimmar, vill ju inte ta en favoritlåt, för då hade jag aldrig mer velat höra den efter julafton. ;)

Del 4. Årets julbak?
Igår testade jag att göra praliner. Det var lite för krångligt för mitt tålamod. Jag håller mig borta från julgodis och fokuserar på kakor och bröd istället. I år blir det pepparkakor, såklart, och någon form av saffransbullar.

Del 5. Du måste välja bort nått som ni brukar ha/göra/äta (vad som helst) på julafton, vad väljer du?
För något år sedan bestämde jag åt familjen att vi inte skulle äta ostkaka till efterrätt (jag gillar inte det). Istället gjorde jag en mjuk pepparkaka med glasyr. Mycket bättre enligt mig!

Del 6. Nån du saknar denna julen?
Ingen som gått bort under året. Däremot saknar jag att farmor kommer hem på julafton. Det var längesedan hon dog, men jag saknar henne ändå, såklart.

2 kommentarer:

  1. Visst är det härligt med en julblogg där man kan dela med sig av sitt "julnördande" med likasinnade, det finns ju uppenbarligen många jultokiga människor :)

    SvaraRadera