Sidor

lördag 26 november 2016

Veckans julbok: God jul lilla Lök

Denna vecka tipsar jag om ännu en adventskalenderbok, med 25 kapitel att läsa i december. Frida Nilsson har skrivit texten, illustrationerna står Maria Nilsson Thore för.

Snart är det jul. Lilla Lök önskar sig en cykel och en pappa, men han verkar inte kunna få något av det. Under decemberdagarna lär han sig mer om höns, vänskap och att det ibland kan vara svårt att få det man vill ha. Han lär sig också att inte ge upp.

Detta är en mysig berättelse i 25 kapitel, perfekt att läsa varje decemberdag fram till jul. Kapitlen är korta, men jag tycker ändå att varje del för berättelsen framåt. Det är sällan ointressanta transportsträckor, vilket är ett stort plus.

Ni vet de där klassiska julinslagen: snö, stora julbaket, massor av pynt och långa önskelistor. Det finns inte så mycket av det där i den här boken. Å andra sidan har inte alla en sådan jul, och variation är bra. Liksom Lilla Löks mamma finns det många föräldrar som inte har så mycket pengar och därmed måste planera inköpen väl. Jag tycker det är en väldigt fin berättelse som kan öppna ögonen för att alla inte har ett överflöd av pengar, men ändå kan ha det bra.

Fina illustrationer och mycket vintermys. Mycket bra bok i väntan på julen.

Första meningen: Det här är Lilla Lök.
Antal sidor: 108
Förlag: rabén&sjögren
Utgivningsår: 2014

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar