Sidor

lördag 19 november 2016

Veckans julbok: Julbarnet

Veckans julbok är illustrerad av en barnläkare och konstnär. Författaren har skrivit många böcker för barn och vuxna, vilka blivit översatta till flera språk. Jag skriver om Julbarnet av Rose Lagercrantz och Rebecka Lagercrantz

En natt för 2000 år sedan föddes ett barn i ett stall, änglar sjöng sin glädje för herdar på en äng och vise män kom med gåvor till barnet. Det sas att barnet skulle skapa fred på jorden. Men kan ett barn göra det?

Detta är en berättelse om ett barn som många trodde var Messias. Andra såg honom mest som ett alldeles särskilt barn, eller som ett nyfött barn bland många andra. Oavsett vad man tror om Josef och Marias son Jesus är detta en väldigt fin berättelse grundad på en av de största händelserna från Bibeln.

På ett enkelt sätt berättar Rose en fin story, även för de som inte tror att Jesus är Messias. Rebeckas akvarellbilder förstärker budskapet på ett stämningsfullt sätt. En väldigt fin bok, stämningsfull och spännande. Jag skulle vilja säga att den har ett särskilt skimmer över sig. En nyfikenhet väcks och funderingar kring fortsättningen och vårt förhållande till berättelsen idag. Rekommenderas!

Första meningen: För länge, länge sedan kom en man och en kvinna vandrande på vägen till Betlehem.
Antal sidor: 32
Förlag: Libris förlag
Utgivningsår: 2013

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar