Sidor

onsdag 11 september 2019

Julkalendern i radio 2019: Biggest bang

Illustration: Anna Sandler. Källa.

Årets radiojulkalender heter Biggest bang med manus av Martin Olczak och illustrerationer av Anna Sandler. De har tidigare gjort serien Jakten på Jack. Maria Blom står för regin och Camilla van der Meer Söderberg och Stina Sämgård producerar.

I julkalendern kommer vi möta syskonen Tyra och rymdälskande Lukas och deras hund Rufsa. Tillsammans med dem kommer vi bjudas på ett "galet kosmiskt äventyr" i universum och färdkosten gänget använder sig av är deras farmors gamla bil. Vi möter gänget några dagar innan julafton när det börjar hända märkliga saker. Ärtor, stjärnor och en konstig radiosändning verkar sända ett budskap till Tyra, Lukas och Rufsa och det tar de ut på en resa till "Slutet av Universum" bland olika rymdvarelser och helt vanliga känslor om att skämmas och älska.

Biggest bang sänds i P4:s Barnradio både morgon och kväll eller från klockan 06:00 på Sveriges radios hemsida och app. Kalendern passar för barn mellan 6 och 13 år och har premiär den 1 december. Det kommer även finnas en lärarhandledning till kalendern, visst vore det mysigt att starta varje skoldag med att lyssna på julkalendern ihop!

 Här kan du läsa mer om kalendern och här finns en intervju med författaren och regissören.

Maria Blom (regissör), Martin Olczak (författare) och Anna Sandler (illustratör).
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio. Källa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar