Sidor

söndag 22 september 2019

Veckans julälskare: Miss Dezibell


Missdezibell är en av de julkonton på instagram som jag upptäckt i år, det är ett precis nystartat konto som gjorde en stark start redan i somras. Hon tar mysiga bilder på både vinter och inredning, ska bli spännande att följa hennes första instagramjul!

Beskriv din julpersonlighet med 3 ord.
Kreativa nissan, omtänksamma tomtemor och traditionella snögubben.

Varför är du en julälskare?
Jag är en julälskare som är född i november, snön var nästan det första jag såg i livet och har ända sedan dess tyckt att det är något magiskt med vintern. Jag tycker om gemenskapen och mysfaktorn som finns under julen tillsammans med familjen och vännerna, der är något av det bästa. Att se alla stjärnor som lyser klart i fönstrerna, små tomtar och julgranen som står där så grön och grann. Hur kan man inte älska julen?

Topp 3 bästa med julen?
* Maten och drycken, julmust och mormors köttbullar är något bland det bästa jag vet.
* Förväntan och spänningen på att tomten ska komma o att få se barnen skina upp av glädje.
* Allt fint julpynt man jobbar länge med att få upp, se hur hemmet tar from och fylls av värme o kärlek.

Har du någon annorlunda jultradition?
Någon annorlunda tradition har vi inte. Jag gillar det traditionella julfirandet hemma i Sverige tillsammans med familjen. Men jag är öppen för att prova på något nytt. Julen handlar om att alla ska känna sig bekväma och att man ska befinna sig bland det man tycker om.

Varför instagrammar du om julen?
Jag instagrammar om julen för att jag vill inspirera andra om hur fantastisk julen kan vara. För många är det en stressig tid och många har inte råd. Det finns jättemycket man kan göra för att det ska bli så bra som möjligt. Julen ska vara stressfri och magisk! Jag hoppas på att få kunna bli inspirerad av andra också och skaffa nya vänner som älskar julen lika mycket som ja själv.

Hur märks det på dig resten av året att du är julälskare?
Jag vill gärna pynta långt innan man egentligen "får". Brukar lyssna på julmusik året runt och kollar ofta på julfilmer när jag känner mig lite nere. Jag brukar också ofta vara deprimerad på sommaren och blir ofta sjuk, då när jag kollar på julinspiration och börjar tänka på vad jag ska ha för julgardiner och teman för årets jul brukar jag genast känna mig mycket bättre, konstigt? Jag vet! Men det är väl ett tecken på att man är en liten tomtenissa kanske. :)

Vilket är ditt bästa tips inför julen?
Bästa tipset inför julen är att planera i förväg. Stress ska inte kopplas till julen och ge en dålig känsla. Och förvänta dig inte för mycket utan låt allt bara ske och ta en sak i taget. Blir det inte som du tänk dig? Vilken tur att det blir jul nästa år igen!


Vilka är dina 3 bästa tips för den som vill börja instagramma om julen?
Om du vill börja instagramma om julen som jag och Sofie då kommer 3 tips här!
1. Lägg upp bilder som du tycker om och som är personliga för dig.
2. Lär känna andra julälskare.
3. Skaffa dig ett flöde som inspirerar just dig!

2 kommentarer:

  1. Vad kul att den här serien är tillbaka! Skoj att lära känna Missdezibell :)

    SvaraRadera