Sidor

lördag 7 september 2019

Vad har hänt sedan förra julen?

Idag tänkte jag att ni ska få lära känna mig lite mer. Det genom att jag berättar vad som hänt mig sedan förra julen, både julrelaterat och mer personligt.

Det här året har tankar på julen varit nära till hands nästan varje vecka. Så har det inte varit tidigare men i år har jag tänkt jag på julmys men kanske framför allt den nya bloggsäsongen. (Det här inlägget påbörjade jag i slutet av april...) Ibland stressade det mig - jag vill ju leva i nuet och ha ljusa vår- och sommarkvällar! - ibland gjorde det mig lugn och inspirerad att ägna en liten stund åt bloggen. Överblivna julkakor finns fortfarande i frysen men jag har inte lyssnat på julmusik (det får dröja ett tag till!). Däremot har jag stött på julböcker jag vill läsa, så listan är redan ganska lång... Kul!

Vintern och våren ägnade jag åt sista terminen på min utbildning. I maj examinerades jag till vårdadministratör och började arbeta på en vårdcentral!

I april träffade jag Charlie på Julkulturcramar på en bokträff i Jönköping - roligt att träffa en julälskare jag följt länge men aldrig träffat trots att vi bor nära varandra!


I maj fick jag ett julkort från min syster som hon skickade från London i december. Några dagar senare snöade det - gissa om det fick igång jultankarna!


I juni gjorde jag några juliga fynd på en loppis. Jag hittade även julpyntet som brukar pryda det kontor jag blev tilldelad på min nya arbetsplats. Det var mycket skralt och kommer behöva fyllas på. ;)

Sedan förra julen har vi även skaffat 10 hönor som kacklar omkring i sin hönsgård. Det är så lyxigt att kunna gå ut och plocka ägg till frukosten eller när det står bakning på schemat!

Vi har gjort några renoveringar på huset vi flyttade i i för snart ett år sedan. Vi har gjort om groventrén till tvättstuga, lagt nytt golv i hall och kök, bytt panel på södersidan (när sommaren bjöd på sina varmaste dagar) och lite annat småpyssel.

Det var lite av vad som hänt mig sedan i julas. Nu vill jag gärna höra vad ni gjort!

8 kommentarer:

 1. Vad härligt att du delar med dig av det som har hänt i ditt liv, både juligt och annat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du tycker det! Tycker det är kul att lära känna julälskarna lite bakom allt julande. :)

   Radera
 2. Intressant! Vad mycket som hinner hända på ett år ändå. :) Jag ska nog ta och göra något liknande på min blogg, tror jag.

  SvaraRadera
 3. Kul att läsa lite mer om dig:) Vad mysigt det låter med höns; det skulle jag gärna ha haft om jag hade bott så jag hade möjlighet... -Vilken lyx med egna ägg när man ska baka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen en stor lyx! Lättskötta och roliga djur dessutom. :)

   Radera
 4. Höns har jag också funderat på att skaffa, det ser så mysigt ut!
  SV: Kul att se ditt inlägg! Det blir nog tradition att göra ett sånt här inlägg, det är andra året jag gör ett nu!

  SvaraRadera