Sidor

fredag 4 september 2020

Hur en julnörd kan berätta att hon är gravid

I början av november förra året fick jag reda på att jag var gravid! Det medförde mycket glädje (och andra känslor upp och ner och hit och dit) men även att julen inte riktigt blev som vanligt. Istället för att pynta tidigt, baka och fixa låg jag mest i soffan när jag kom hem från jobbet eftersom all energi verkade gå till bebisen. Istället för att smaka härliga julsmaker mådde jag illa nästan konstant och klarade inte av vissa dofter. Den gravade moroten kunde jag inte ens känna lukten av, jag var tveksam till om jag kunde äta algrommen i den inlagda auberginen och inte blev det någon brieost (som jag annars förknippar med jul) till kexet.

Lagom till jul blev det dags att berättar om bebisen för familj och vänner. Då fick jag tillfälligt lite mer energi och skaparlust och gjorde ett familjeporträtt i pepparkaka. För en del tog det en liten stund att se att det föreställde någon mer än min man, jag och våra två katter:


På nyårsafton skickade vi ut det här till våra vänner:


Så, om du är julnörd och funderar på hur du kan berätta om stora händelser: varför inte välja pepparkaksdeg? :)

(Och ja, där jag låg i soffan och inte orkade göra något tänkte jag på hur julen 2020 ska bli med ett litet barn. Och vad barnet skulle ha på sig för något. Tomtedräkt? Eller är det sötare med pepparkaka? Eller slå till på någon finklädnad?)

6 kommentarer:

 1. Så underbart, jag tycker julen blev ännu bättre och meningsfull när vi fick barn. Så kul att göra julen magisk för någon annan, och ett tilfälle att skapa nya traditioner och att föra vidare gamla traditioner. Så kul, grattis och lycka till! Vilket finurligt sätt att berätta nyheten i pepparkaka! Med vänlig hälsning Anna (Julfreak)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tänka mig det! Jag ser fram emot att skapa traditioner och visa henne allt underbart med julen! :)

   Radera
 2. Så underbart, stort Grattis! Med barn blir julen ännu mer magisk <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kan tänka mig det, ser fram emot att se julen genom ett barns ögon igen!

   Radera