Sidor

måndag 7 september 2020

Vad har hänt sedan förra julen?

Idag ska ni få veta lite mer om mig och vad jag gjort sedan förra julen. Mycket präglades av graviditeten (läs mer här), praktiska och mentala förberedelser och tusen tankar. I januari köpte jag en mina första år-bok till barnet och läste att jag skulle fylla i "vad hände i världen året du föddes?". Jag undrade vad som skulle bli så speciellt 2020 att det skulle vara värt att skriva. Och sedan kom svaret: corona. Mitt "samhällsviktigt arbete" fortsatte nästan som vanligt även om det blev en del omställningar och lite mindre att göra. Jag träffade vänner mer sällan men var också ganska trött och sliten på grund av graviditeten.

Den 14 juli föddes sedan vår lilla skatt och nu ser jag fram emot att få se julen genom ett barns ögon! Dessutom kommer jag vara föräldraledig hela hösten så kanske kommer det finnas mer tid för pyssel och förberedelser. Jag kommer i alla fall introducera mitt barn för minst en tidigare tv-julkalender.

Så, här kommer några fler inblickar i mitt 2020:

Jag och Abbe spanade vårblommor bland höstlöv.
 
 
Min syster var fast i London (där hon bor) så vi distansfirade hennes 25-årsdag.

 Jag fortsatte jobba hemifrån en dag per vecka och hade mycket bra sällskap. Tills han bestämde sig för att hjälpa till att skriva... ;)


Påskafton tillbringades med vänner på en mosse med vandring, wokmiddag och pinnbrödsefterrätt.


Naturen var vacker och vi fick nya grannar men bara en av dem ville vara med på bild.

Eftersom jag sov lite sämre än vanligt med min stora, sparkande mage tog jag 
många sovmorgnar och snoozegosade med Hugo.

I maj kunde jag stapla böcker på min mage. Ganska praktiskt. Men inte så skönt. 

Vad har hänt dig sedan förra julen?

4 kommentarer:

 1. Åh vad mysigt att få vara hemma med bebis hela hösten! Älskade att vara mammaledig just tiden fram till jul.
  Här har det inte hänt så mycket förutom att jag äntligen får jobba hemifrån vilket jag velat läääänge. Trist att det behövdes en pandemi för att få igenom det bara :( Och nu sista veckan där två busstroll kommit hem till oss och nu hotar julen! Men söta är kattungarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ska bli roligt!
   Vad skönt att du fått din önskan uppfylld ändå! Skönt att ha sällskap hemma på dagarna. :)

   Radera
 2. Ja, man kan bara skratta åt eländet ibland... Jag tänkte i nyår att 2019 var ett riktigt pissår, och nu hoppas jag på ett lugnt och skönt 2020! Och så kom det en pandemi som tog över världen ??!! och allt jag såg fram emot under året (sportevenemang) försvann?! Så himla sjukt och oförsägbart...! Men tack och lov har min familj klarat sig hittills och det är det viktigaste <3

  SvaraRadera
 3. Ja, vilket märkligt år det är... Skönt att ni klarat er bra! <3

  SvaraRadera