Förra året testade jag att göra pepparkakscookies. Jag bjöd några klasskompisar på det när vi gjorde ett grupparbete och de gillade dem mycket! Se bara till att inte ha dem inne i ugnen för länge.
Receptet är hämtat från Jonas bakar.
Du behöver:Gör såhär:
150g smör
2 msk pepparkakskryddor
3 dl farinsocker eller muscovadosocker
2 dl florsocker
1 ägg
1 äggula
1 tsk bikarbonat
4,5 dl vetemjöl
300g mörk choklad, hackad i mindre bitar
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smör i en kastrull tillsammans med pepparkakskryddor.
3. Blanda farinsocker och florsocker tillsammans med smöret och vispa luftigt.
4. Tillsätt ägg och äggula och fortsätt vispa.
5. Blanda mjöl, med bikarbonat och rör ner det i smeten.
6. Rör till sist i choklad.
7. Om degen är väldigt lös kan man låta den vila i kylskåpet ett par minuter. Klicka ut degen med en liten glasskopa eller matsked på en plåt med bakplåtspapper.
8. Grädda 10-12 minuter. De ska vara gyllene runt sidorna och fortfarande mjuk i mitten. För över kakorna på ett galler och låt svalna helt.
9. Med pepparkakscookies på adventsfikat kommer du att göra succé.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar